Nyheder fra Verden

~ interessant, informativt, internationalt

Et stabilt solsystem

Er vores solsystem noget for sig? Inden for det sidste årti har man opdaget 160 planeter i kredsløb om sole uden for dette solsystem, og de fleste af dem har excentriske baner. Dette medfører kolossale temperaturudsving, når planeterne er henholdsvis tæt på solen og i banens yderpunkter. Dr. Rassio, som har studeret disse ekstrasolare systemer, udtaler: “Disse nyopdagede solsystemer har haft ustabile tilstande i milliarder af år. Vores solsystem lader til at have haft en stabilitet på lang sigt, der er temmelig særegen.”

Jordskælvslys

Gennem historien har der været meldinger om lysglimt, skær eller ildkugler i løbet af dagene før og efter et jordskælv, men det er oftest blevet afvist som værende tilfældigt. Men nu ser NASA mere alvorligt på sagen og studerer jordskælvslys med satellitter. Man ved, at dyr reagerer på usete påvirkninger før et skælv og andre naturfænomener, og disse lys kan måske give et fingerpeg om, hvad det er, dyrene fornemmer.

Farvepåvirkninger

Der er specifikke fysiologiske reaktioner på farve, som er blevet grundigt undersøgt. Man ved nu, at det at blive udsat for rød giver højere blodtryk, hurtigere åndedræt, og det autonome nervesystem træder i kraft. Udsættes man for blå resulterer det i nedsat puls, en afkøling af kroppen og dybere åndedræt. Der er en særlig blå nuance kaldet “hjerteblå”, som er den mest afslappende farve, man kender til. Når man ser på den, forårsager den, at hjernen udsondrer elleve neurotransmittere, som har en beroligende virkning.

Civilisation i Andesbjergene

For over 5.000 år siden fandtes der en gammel civilisation i Peru, som havde en sammensat social og politisk struktur. Deres arkitektur var imponerende, og de byggede stenpyramider ligesom i andre sydamerikanske kulturer. Pyramider forbindes normalt med Egypten, men findes også i mange af oldtidens kulturer over hele verden. Hvorfor denne byggeform var så fremherskende og udbredt vides ikke.

top of page
Copyright 2001-2022 Template Stiftelsen.

This page is printed on 12/10/22
from http://templatenetwork.org/topaz/13/dk/80.html

Breve, forespørgsler, som er meget velkommende, samt bestillinger kan sendes til:

Topaz
Template Stiftelsen
Kirke Værløsevej 26, 1. sal
3500 Værløse
E-mail: topaz@template-stiftelsen.dk