Forskningsnyt

~ videnskabens nye opdagelser

Pigmenter i frugt og grøntsager

Der forskes mere og mere i effekten fra plantepigmenter (også kaldet flavonoider) med bemærkelsesværdige resultater til følge. Dr Ling fra the University of Medical Sciences rapporterer om, hvor overraskede han og hans kolleger var over pigmenternes effekter.

Flavonoider fra skindet af blå druer har en gavnlig effekt på hjerte- og blodkar; og det samme gælder granatæbler og sorte ris, mens flavonoider fra blå korn kan modvirke fedme og højt blodsukker.

Røde carotenoider i tomater er gode mod kræft, og de røde anthocyaner i røde kirsebær er anti-inflammatoriske.
Blåbær er rige på flavonoider og kan styrke hukommelsen og mental adræthed. Blandt andet syntes hukommelsen at drage gavn af, at neurotransmittere bliver stimuleret.

Sværm af huller i galaksen

Det har været kendt I nogen tid, at der ved vores galakses centrum befinder sig et super-gigantisk sort hul. Det tyder nu på, at dette hul er omgivet af en sværm af 10.000 eller flere mindre sorte huller.

Magnetismens påvirkning

Der er stærke beviser på, at levende væsner påvirkes af magnetfelter, men der har ikke været nogen beviser på, at det også gælder de biokemiske processer. Forskning har påvist effekter på nogle kemiske reaktioner, men ikke på dem, der foregår inde I levende celler.

Forskere fra Oxford University undersøgte en bakterie, der som en del af dens interne kemiske processer producerer en form for ilt, som kan have skadelige virkninger på DNA og protein.

Da bakterien blev placeret i et magnetfelt, blev produktionen af den uønskede ilt nedsat med op til 50%. Det er første gang, en direkte forbindelse mellem magnetisme og kemiske processer i celler er blevet påvist.

top of page
Copyright 2001-2022 Template Stiftelsen.

This page is printed on 12/10/22
from http://templatenetwork.org/topaz/12/dk/90.html

Breve, forespørgsler, som er meget velkommende, samt bestillinger kan sendes til:

Topaz
Template Stiftelsen
Kirke Værløsevej 26, 1. sal
3500 Værløse
E-mail: topaz@template-stiftelsen.dk