TOPAZ Nummer 11 / 2004
Velkommen
Bæredygtighed og Åndelighed
Selvbestemt eller bestemt
7 forslag til selvbesindelse som start på en ny dag
Grønthandleren, hr. Grøn
Hvad er ære
Digte af Aud Wilken
Hvorfor stille spørgsmål?
En menneskelig mosaik af svar på spørgsmål
De blandede sider
Stor succes for international farverig festival i Køln
Dido - Æneas

Dido & Aeneas

Den første Opera i Template netværket - opført af Musica Contemplata

Dido og Æneas af Henry Purcell, er en af musikhistoriens små perler, en forholdsvis lille barok-opera som oprindelig var komponeret til en pigekostskole i Chelsea i 1689. Historien er den gamle myte om Dido, dronningen af Kartago, og Æneas, prinsen af Troja, som forelsker sig i hinanden på trods af deres landes fjendskab. Alt går vel, indtil nogle hekse iværksætter et ondskabsfuldt anslag mod de elskende.

Musica Contemplata er et internationalt ensemble og kor hovedsageligt bestående af folk fra Template Netværket. Sangere og musikere fra Danmark, England, Tyskland, Holland og Israel, 22 deltagere i alt, mødtes i København og arbejdede intenst i en uge på operaen forud for opførelsen af to koncerter.

Musica Contemplata lavede to formidable opsætninger af operaen, den første foregik i Boulevard Teatret hos Template Stiftelsen lørdag den 10. juli. Den anden foregik dagen efter i Tikøb kirke, nord for København. Begge opførelser løb af stablen med stor succes og for fulde huse begge steder. Myten og historien om Dido og Æneas har altid fascineret og optaget mennesket, ligesom dramaet og kampen mellem det gode og det onde. Når man oplever denne kamp udspille sig i sang, dans, musik og lys, på afstand oppe på en scene, så får man en unik mulighed for at se og reflektere over den selvsamme konflikt i ens eget liv.

Musica Contemplata udspillede dramaet med stor indlevelse og kreativitet, hvilket gjorde, at meget mere end bare en god historie blev fortalt. Man fik også en oplevelse af selve essensen af dette historiske drama; kampen, kærlighed, afsavn, længsel, uvidenhed, stolthed og ære. Med essensen bliver fortidens myte til nutidens virkelighed.

Copyright © 2001-2022 Template Stiftelsen.