TOPAZ Nummer 10 / 2004
Velkommen
Templaten - En visionær udviklingshistorie
Projekt for kvinder, Menneske-skabelonen, Integrering af alle aldre
Design af klasseværelse, Tilflugts-haven
Farvernes intelligens, WBS, Pentabalance
Musik, Omsorg for døende, Historiefortælling
EASE, Kaleidolight, Aura-bruseren
Fremtidens musik - Fornøjelsens symfoni
Nye musikalske landskaber
Nye skabeloner til nye tider
Well Being Science klinik, workshops, seminar
Personlig Religion som beklædning

Ease

Bidrag: Melinda Hill, England

EASE arbejder på at styrke det specielle forhold, der kan være mellem mennesker og deres kæledyr. Kæledyr giver varme og trøst til ældre og syge, til børn, til mennesker, der lever alene, til voksne, til stort set alle. ’Dyre-venner’ leder blinde og handicappede, trøster børn og hjælper folk med særlige behov.

På længere sigt er det målet for EASE at skabe et sted, hvor disse aspekter kan mødes på ét sted – hvor mange forskellige slags undsatte dyr kan leve harmonisk sammen, hvor mennesker med særlige behov kan tilbringe tid sammen med dyr, og hvor børn kan lære om dyrepasning. I mellemtiden prøver vi at samle de forskellige aspekter af forholdet mellem mennesker og deres kæledyr og udforme vor endelige vision. EASE’s struktur og principper bygger på en template, der er udformet af Template-netværket. Centralt for denne template er en værdsættelse af alt liv i overensstemmelse med naturlovene, en forståelse af væsen og kvaliteter hos forskellige dyr, planter, farver og sten og respekt for den planet, vi bor på.


Kaleidolight

Bidrag: Anne Sofie Pedersen, Danmark

Dette er navnet på et nyt system med særligt farvet lys, der er under udvikling til brug på hospitaler. Anne Sofie Pedersen fra den danske Template er initiativtager til Kaleidolight-projektet. Kaleidolight, der kan bruges af både børn og voksne, er placeret i loftet over sengen, og patienterne kan så ved hjælp af en fjernkontrol bestemme, hvilke farver eller farvekombinationer, de ønsker skal lyse ned over dem.

Kaleidolight er designet som en hjælp til en patient, der gennemgår et vanskeligt og langvarigt hospitalsophold, ved at hjælpe dem til et andet fokus end sygdommen og behandlingerne. Alle farver og kombinationer af farver i Kaleidolight er designet til at have en lindrende virkning på den syge. Et hovedformål med Kaleidolight er at give patienten en mulighed for at påvirke sine omgivelser gennem farver, de selv har valgt.


Aura-bruseren

Et hold mennesker, der beskæftiger sig med forskellige områder inden for områderne: miljø, sundhed og design har arbejdet på at udvikle en teknologi, som efter deres opfattelse har et stort potentiale inden for feltet sundhed og velvære. Med The Template Foundation i England som sponsor har dette team fremstillet, hvad de kalder en ’Aura-bruser’, som renser og regulerer det elektromagnetiske felt omkring en person, kendt som auraen, ved at udnytte et af naturens bedste rensemidler – rindende vand. Aura-bruseren blev fremstillet i juli 2002 og testes på nuværende tidspunkt på St. Elizabeth-centret i England for folk med svær epilepsi.

James Ash, den oprindelige idémand bag aura-bruseren, siger: “Grundlaget for aura-bruser-teknikken ligger i en forståelse af auraen, det elektromagnetiske felt, der omgiver en person, og dens tre energi-niveauer. Som vi bevæger os gennem dagligdagen, kan dette strålingsfelt, der strækker sig ca. 90 cm ud fra kroppen, optage energier eller blive forurenet på måder, som kan have en negativ indflydelse på alle aspekter af vort liv – fra vores måde at tænke på til stress, udholdenhed og helbred generelt. Vi plejer vores krop og prøver at holde den fri for sygdom og snavs, og på tilsvarende vis har vi brug for at pleje og tage vare på vore energi-systemer.

Har du nogen sinde lagt mærke til, hvor opfriskende det kan være at sidde ved en rislende bæk eller et vandfald? Det skyldes, at vand er naturligt rensende og kan opfange og fjerne uønsket og ubrugt energi og derfor efterlader os roligere og mere intakte.”

Læs Topaz 5, interview med James Ash, England

Copyright © 2001-2022 Template Stiftelsen.