TOPAZ Nummer 10 / 2004
Velkommen
Templaten - En visionær udviklingshistorie
Projekt for kvinder, Menneske-skabelonen, Integrering af alle aldre
Design af klasseværelse, Tilflugts-haven
Farvernes intelligens, WBS, Pentabalance
Musik, Omsorg for døende, Historiefortælling
EASE, Kaleidolight, Aura-bruseren
Fremtidens musik - Fornøjelsens symfoni
Nye musikalske landskaber
Nye skabeloner til nye tider
Well Being Science klinik, workshops, seminar
Personlig Religion som beklædning

Farvernes intelligens

Bidrag: Mark Stolk, Danmark

Farver er ikke blot en form for lys eller et pigment på en væg, men en levende indflydelse, der påvirker vores måde at tænke, føle og handle på i langt større grad, end de fleste mennesker er klar over.

Template Stiftelsen i Danmark er pionerer i research på dette område, hvilket har haft mange forskellige resultater, lige fra to udstillinger i København omkring farver og deres påvirkning, hvor over 15.000 mennesker gennem forskellige oplevelser fik mulighed for at mærke denne indflydelse, til en farve-test der er udviklet for et stort internationalt farvefirma.

Der er ikke blot tale om research af de enkelte farvers indflydelse, men også af farve-kombinationer, hvor udfordringen ligger i at finde og udvikle en ny template for betydningen af farver og deres indflydelse og anvendelse, som en ‘bredspektret’ hjælp til mennesker på livets forskellige områder: fra farve-miljøer, der fremmer særlige former for læring til farve-økologier, der helbreder og genopbygger, eller farvekombinationer, der aktiverer og understøtter særlige menneskelige evner som f.eks. clairvoyance … I denne sammenhæng kan man sige, at farver formidler intelligens.

Læs mere i Topaz 6.


Selvtillid gennem Pentabalance

I Holland er der gjort et pionerarbejde i form af en metodik til behandling af børn med DAMP-symptomer. Det er en eksakt metode, hvor leg, sensitivitetsøvelser og morskab indgår. Den kaldes Pentabalance, hvor Penta står for kroppens femfoldige system, som kræver den rigtige balance mellem de forskellige dele og processer.

Ingrid Bunnik står for projektet. ’Børnene besøger mig en gang om ugen, oftest sammen med deres mor. Problemerne er ofte forårsaget af en eller anden psykologisk tvangstanke eller blokering, f. eks. ønsket om at være perfekt, frygten for at få skylden eller ’ingen holder af mig’ -syndromet. De har brug for at opleve den modsatte følelse, som f. eks. at man kan more sig, selv om man ikke vinder, eller at man godt må lave fejl, man kan bare prøve igen. Den slags oplevelser lader de naturlige færdigheder komme til udfoldelse. Vi bruger tid i gymnastiksalen, på sportspladsen eller i haven. De rolige omgivelser og skolens design er en stor hjælp.’

Læs videre i Topaz 7, Interview med Ingrid Bunnik, Holland


Well Being Sciences (WBS)

Bidrag: Claudia Schubert, Tyskland

Alle mennesker er udstyret med evnen til at helbrede sig selv. De har også mulighed for at hjælpe andre til større velvære med helt naturlige metoder, som for eksempel en styrkende berøring og et bekræftende klap på skulderen, eller bare ved at lytte til en, der har brug for at snakke.

Medlemmerne af Well Being Sciences undersøger både grundlaget for disse naturlige helbredelses-måder og de muligheder, de rummer, idet vi tager udgangspunkt i forskellige templates, som f. eks. den fem-foldige struktur i kroppens energistrøm og den syv-foldige struktur, der giver næring til vores indre liv. Hvis nogle af disse fungerer mangelfuldt, er fysiske symptomer uundgåelige i det lange løb. Hvis alle balancer er i orden, har man det generelt godt og kommer hurtigt over stress.

Måske er den allervigtigste template på dette område ‘loven om to’. Gennem hele historien har mennesker beskæftiget sig med denne naturlov, som i princippet om yin og yang, eller elektricitet og magnetisme. Vi kan både give og modtage, vores hænder udtrykker denne polaritet, og gennem træning kan princippet bruges til at styrke både sit eget og andres velbefindende. I Well Being Sciences bruger vi meget af vores tid på denne type træning, på mental forståelse og intuitiv sansning af samarbejdet mellem kroppens mange forskellige dele, og på andre aspekter som vaner, overbevisninger, og hvordan man styrer sine følelser.

Ud fra disse forståelser har WBS udviklet et omfattende system til analyse og afbalancering af energimæssige og fysiske svaghedstilstande. Vores arbejde er i stadig udvikling og har allerede med gode resultater fundet anvendelse ved f.eks. hovedpine, stress, kronisk træthed, søvnforstyrrelser, PMS (præmenstruelle syndromer), funktions-forstyrrelser i fordøjelseskanalen og meget mere. I de involverede lande afholdes åbne arrangementer med workshops, kurser eller personlig rådgivning.

Copyright © 2001-2022 Template Stiftelsen.