TOPAZ Nummer 5 / 2002
Welkom
De ongeziene wereld
De Aura Douche
Laten we wel wezen
Een gesprek over sterven
Het verhaal vertelt
Het Chinese theater
Filmbespreking: Amélie
Grote vrouwen, toen en nu
Template Stichting Nederland
Een kleurenwijzer voor zelfkennis

De Aura Douche

Vanaf 1997, is een multidisciplinair team - werkzaam op het gebied van milieu, gezondheid en design - bezig met de ontwikkeling van een technologie waarvan zij geloven dat die mogelijkheden biedt op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. Gesponsord door de Template Foundation UK, heeft dit team de zogenaamde 'aura douche' ontwikkeld, die zorgt voor de reiniging en regulatie van iemands elektromagnetisch veld door gebruik te maken van het grootste natuurlijke schoonmaakmiddel - stromend water. Sinds juli van dit jaar wordt deze aura douche getest in het St. Elizabeth's Centre, een kliniek voor mensen met een ernstige vorm van epilepsie.

Topaz interviewde James Ash, de ontwerper van de aura douche, over de werking ervan. "De technologie achter de aura douche heeft te maken met inzichten over het elektromagnetische veld om een persoon heen, beter bekend als de aura en zijn 3 niveaus van radiatie. Dit radiatieveld, dat zich tot ongeveer 90 cm. van ons lichaam uitstrekt, biedt onderdak aan energieën en het kan vervuild raken op een wijze die ons leven ongunstig beïnvloedt - ons denken, stressniveaus, ons uithoudingsvermogen en de algemene gezondheid. Zoals we ons lichaam verzorgen en proberen het te vrijwaren van ziekten en vervuiling, zo kunnen we dezelfde zorg schenken aan onze energiehuishouding."

"Heeft u ooit opgemerkt hoe verkwikkend het is naast stromend water of een waterval te zitten? Dit komt omdat water een natuurlijk schoonmaakmiddel is dat in staat is ongewenste of ongebruikte energie op te nemen en te verwijderen, ons meer intact en verkoeld achterlatend. Dat principe heeft geleid tot de aura douche, die inwerkt op de radiatie van de botten, het bloed en de zenuwen.

De constructie van de aura douche is simpel: met wilgentakken worden 3 pijpen bij elkaar gehouden die zich boven het hoofd bevinden, elke pijp gericht op een ander niveau van de aura. Door het regelen van de watertoevoer naar elke pijp, krijg je een douche op elk niveau van radiatie. Op die manier wordt het energieveld rondom schoongemaakt, terwijl de persoon zelf droog blijft.

James vervolgt, "Achter de ongelofelijke diversiteit van leven die we in de natuur kunnen aanschouwen zit een onbetwistbare en exacte reeks natuurlijke wetten die de werking van dingen bepaalt en beïnvloedt. Ik geloof dat we instinctief weten dat er een formidabele intelligentie werkzaam is. Helaas lijkt het er soms op dat we steeds verder verwijderd raken van betrokkenheid met de natuurlijke wereld waardoor de waardering ervoor - en dus ook het profijt ervan - minder wordt.
We spoeden ons naar het platteland tussen twee vlagen van stress in, maar de grote wijsheden en lering die de natuur demonstreert, worden heel zelden beseft en toegepast."

"Een groot deel van ons huidige leven wordt doorgebracht tussen machines en technologie met een zeer hoge dosis grovere elektromagnetische straling. We worden gebombardeerd door straling van computers, koelkasten, hoogspanningskabels, verbrandingsmotoren, mobiele telefonie-masten, en nog veel meer. Er wordt heel weinig degelijk onderzoek verricht naar de invloed van deze straling op onze algemene gezondheid. Ik geloof dat de effecten ervan groter zijn dan we erkennen."

"Ons onderzoek laat duidelijk zien dat de conditie van de aura direct verbonden is met de staat van onze gezondheid en dat hoe meer technologie we aanwenden, des te meer het ons energiesysteem aantast. Er is veel meer onderzoek nodig op dit gebied en het is geen onderwerp dat nog langer kan worden weggewuifd."

"Zoals ik al noemde, kijk eens naar water en wat een geweldig verfrissende, regulerende en genezende substantie dat is. Het is onwaarschijnlijk dat iemand het gevoel van welzijn zal ontkennen dat een douche aan het einde van een werkdag kan hebben. Net zoals het zitten in een tuin omringd door planten, bomen en een vijver met een fontein. En toch lijken we terughoudend om deze inzichten toe te passen in bijvoorbeeld onze werkomgeving, de gezondheidszorg of klaslokalen. De aura douche is een kleine stap om technologie uit de natuur in een omgeving te brengen waar deze profijtelijk kan zijn."

De aura douche was 4 jaar in ontwikkeling en bevindt zich nu in een stadium van onderzoek met bekwame technici op verschillende gebieden die betrokken zijn bij het ontwerp en vele honderden vrijwilligers die de effectiviteit ervan testen. Bij de aura douche in het St. Elizabeth's Centre horen ook specifieke planten, een leisteen vloer en wilgentakken. Elk onderdeel heeft een specifieke reden en toepassing binnen het gehele ontwerp.

James is erg onder de indruk van de staf van St. Elizabeth en hun bereidheid nieuwe wegen in te slaan, teneinde degenen te helpen die aan hun zorgen zijn toevertrouwd. "Hun toewijding is bijzonder en ik kan enkel hopen dat de aura douche wat meer welbevinden en versterking mag brengen aan hen die er gebruik van maken."

Copyright © 2001-2022 Template Stichting, alle rechten voorbehouden.