TOPAZ Nummer 5 / 2002
Velkommen
De usete verdener
Aura-bruseren
Opnå større velvære
Tæt på døden
Et pust af liv
Kinesisk Teater
Filmanmeldelse: Amélie
Hvorfor studere betydningsfulde kvinder?
Spektrum Workshops
Hvilken farve er du mest? - et værktøj til selvevaluering

Opnå større velvære

Tips til at mindske stress efter en arbejdsdag.

Af Claudia Schubert

Du kender sikkert fornemmelsen efter en hård arbejdsdag, hvor du simpelthen har lyst til at tage hjem, slappe af og gøre ingenting… Og som du ved, er der aftener, hvor der er ting, som skal gøres, eller ting, du gerne vil gøre, men du kan hverken finde energien eller roen i dig selv til at få dem gjort. De følgende tips og anvisninger er udarbejdet af sammenslutningen Well-Being Sciences (WEBS), som er et international netværk af folk, der arbejder på at udvikle naturlige teknikker til styrkelse af eget helbred og større velvære. De rummer nogle enkle metoder til at finde tilbage til sig selv og komme ovenpå igen.

Bliv opmærksom på dit tempo hver dag, når du forlader dit arbejde, i frokostpausen, og når du er på vej til bil, bus eller tog. Vi programmeres til at bevæge os i en bestemt fart, der som regel er afstemt efter det pres og de frekvenser, vi møder på vor arbejdsplads eller blandt folk omkring os.

Når du gør dig det klart, kan du bevidst ændre dit tempo, både det indvendige og udvendige, til et, der passer bedre til dig. Ved for eksempel at instruere dine systemer om at gå ned i halvt tempo, bliver det muligt for dele af dig at slappe bedre af og få tid til at komme sig. Ånd dybt ind, og nyd helt bevidst at gå langsommere og at lægge mærke til omgivelserne. Det første skridt mod forandringer i ens liv er altid at være opmærksom på sig selv, og du vil blive forbløffet over, hvor meget denne lille øvelse kan gøre for dig.

Tag et brusebad og skift tøj, så snart du kommer hjem fra arbejde. Mens du gør det, kan du lave nogle enkle øvelser. For eksempel kan du forestille dig, at du ryster dagens stress af ved at ryste hver del af kroppen, den ene efter den anden, og til sidst hele kroppen. Du kan have det sjovt samtidig ved at gøre øvelserne til din yndlingsmusik. Når du bagefter går under bruseren, vasker du den statiske elektricitet væk, som du har samlet op i dagens løb. Det er værd at lægge mærke til, at tøj fremstillet af syntetiske fibre, især sokker og strømpebukser, samler mest statisk elektricitet. Det er derfor langt at foretrække at gå med tøj af naturfibre så ofte som muligt.

Giv dig selv tid, så ofte som muligt, til at beskæftige dig med ting, du kan lide, og som du er meget interesseret i og optaget af. Hvis du indimellem synes du ikke kan finde frem til noget, så prøv at stille dig selv nogle enkle spørgsmål som for eksempel: ”Hvad har jeg altid haft lyst til at gøre eller ønsket at forstå? Hvilke oplevelser længes jeg efter? Hvad mangler der i mit liv, og hvad ville kunne gøre det rigere og mere tilfredsstillende? Hvad inspirerer mig? Hvad giver mit liv mening og indhold?

Erfaringen har lært mig, at de enkle metoder til større opmærksomhed og selvforståelse giver de bedste resultater.

Claudia Schubert afholder workshops og seminarer om sundhed og velvære. Hun bor tæt på Køln i Tyskland.

Copyright © 2001-2022 Template Stiftelsen.