TOPAZ Nummer 3 / 2002
Welkom
Het begrip 'Template'
Template Foundation Dance Team
Japanse theaterkunst
Leven in tijd van veranderingen
Filmrecensie
Interview met een componist
Omgaan met onzekerheid in crisissituatie
Een steunbetuiging aan het Amerikaanse volk
Nieuw boek
Nieuwe benaderingswijzen in kankeronderzoek
Kunst en Vormgeving

Een nieuw boek over een wereld die de meeste mensen niet zien

Binnenkort wordt er een nieuw boek gepubliceerd, dat uiteenlopend materiaal bijeenbrengt over een wereld die we meestal niet zien. De schrijver, Sander Funneman, weeft een web van referenties en nieuwe inzichten uit wetenschappelijke bronnen, van feiten uit de natuur en zelfs uit folklore. Hij stelt dat er naast de fysieke, 'geziene' wereld, waarin we leven en die we dagelijks waarnemen, een 'ongeziene' wereld is, die ons denken en doen beïnvloedt.

Een paar voorbeelden uit het boek:

  • Als we over een nylon tapijt lopen bouwt zich tussen het tapijt en onze huid een elektrostatische lading op die kan oplopen tot waarden van 20.000 tot 30.000 volt!
  • In de lucht wemelt het van leven. De lucht is vol met geuren en geluiden, bijvoorbeeld van onze eigen stem en signalen van radio's, mobiele telefoons, TV's.
  • We luisteren naar muziek op de radio, we kijken TV en we gebruiken onze mobiele telefoons, maar wij zien de energiegolven niet en daarom merken we ook niet dat er wetten zijn in de ongeziene werelden, net zo bepalend als wetten in de fysieke wereld. Waardoor komt het bijvoorbeeld dat kortegolf radio's 's nachts beter werken dan overdag?
  • De Duitse biochemicus Fritz-Albert Popp nam waar dat cellen met elkaar communiceren door middel van lichtsignalen. Hij constateerde ook een verschil in uitstraling tussen gezonde en zieke organismen.
  • Er is een vinkensoort waarvan het vrouwtje bij haar partnerkeuze alleen maar kijkt naar de ultraviolette uitstraling van de mannetjes. Toen de vrouwtjes de mannetjes zagen door een filter dat het ultraviolet wegliet, toonden ze geen interesse voor de mannetjes.

Met levendige voorbeelden ontsluiert de schrijver een wereld die tegelijkertijd vreemd en vertrouwd is, een wereld waarvan de huidige maatschappij zich heeft vervreemd. Het boek geeft inzicht in onze relatie met deze natuurlijke ongeziene werelden die de oorzaak en herkomst vormen van de geziene wereld.

De Nederlandse schrijver Sander Funneman heeft economie gestudeerd en de laatste 15 jaar besteed aan studie van een groot aantal onderwerpen gerelateerd aan de ongeziene werelden. Na het lezen van dit boek blijken deze werelden meer reëel, bewust traceerbaar en tastbaar te zijn.

Het boek 'De Ongeziene Wereld' bevat 60 pagina's met illustraties in kleur en zwartwit. Het boek is te koop in het Nederlands en in het Engels en kan via E-mail worden besteld: sales@template.nl. Prijs: 12 Euro exclusief verzendkosten.

Copyright 2001-2022 Template Stichting, alle rechten voorbehouden.