TOPAZ Nummer 3 / 2002
Velkommen
Introduktion til begrebet 'Template'
Template Foundation Dance Team
Japansk Teater
Et liv i forandringens tidsalder
Filmanmeldelse
Interview med en komponist
Hvordan tackler man usikkerhed i en krisesituation
En støtteerklæring til det amerikanske folk
Ny bog
Nye fremgangsmåder i kræftbehandling
Kunst og design

The Template Foundation Dance Team London

Dans er måske den ældste kunstart, som findes; over hele verden er dans i, mange former og varianter, et stærkt og farverigt udtryks- og kommunikationsmiddel. En enkel bevægelse er i stand til at kalde en kvalitet eller en værdi frem; et ansigtsudtryk kan afsløre en indre tilstand eller følelse, og en dans kan fortælle en historie, som ikke kan udtrykkes i ord.

The Template Foundation Dance Team, der har til huse i London, har samlet udøvere fra en bred vifte af dansearter, som f.eks. irsk folkedans, flamenco, nationale danse, standarddanse og latinamerikansk dans, fitness træning, danseterapi og yoga - dansere, som alle har en kærlighed til dansens muligheder. Vi prøver at finde ud af, hvordan de forskellige udtryk kan mødes, gennem vor fælles kreative udforskning af den omfattende og farverige kunstart, som dans er. Derudover arbejder vi med en grundlæggende træning i Electrobics, hvis første trin er et sæt mentale discipliner og øvelser, som bearbejder, renser og styrker menneskets energisystemer.

Et af de projekter vi arbejder med lige nu er danseformer, som skaber en særlig atmosfære eller er meditative af natur, og vi har for nylig koreograferet en dans hvis bevægelser har deres udspring i menneskelige kvaliteter som respekt, værdsættelse, omsorg og tålmodighed. Hver person i teamet arbejdede med en bestemt kvalitet, som de personligt ønskede at styrke i deres eget liv. Koreografien blev således født ud af processen og sat sammen til en dans.

Vi arbejder også med koordination og balance, hvilket indebærer en udforskning af vores egne bevægelsesmønstre og en forbedring af koordinations- og balanceevnen gennem gradvis mere avancerede og udfordrende øvelser.

Samtidig deler vi alle en forkærlighed for naturlige rytmer, og researcher nogle af de folkekære traditionelle danse, som irsk step og flamenco. Det giver os en ny forståelse af nationale danse, og af hvordan de netop påvirkes af naturlige rytmer og af landets udstråling. Og det hænger fint sammen med en andet research, hvor vi har arbejdet med farvers frekvens og indvirkning - altsammen noget som åbner for kontinenter af spændende viden og ny dynamik.

Vores indgang til arbejdet er åben og bredspektret, og det er muligt for enhver, som elsker dans, at deltage. Normalt skoles dansere næsten "lige fra vuggen", ikke mindst på grund af den smidighed, som de helt unge har. Men selv om smidighed er vigtig, er den kun en del af helhedsbilledet, og der er mange muligheder for at udforske dans, uanset hvilken alder og erfaring man har.

Vi fortsætter vores udforskning af dans på basis af mange års personlige erfaringer, vi er åbne for nye ideer, og arbejder ud fra et fælles ønske om at bringe healing og velvære både til os selv og til dem, som ser på. For at opnå det, søger vi til stadighed at videreudvikle vores dans, ikke så meget i form af indviklede koreografier, men snarere gennem specifikt gennemarbejdede bevægelser, i stedet for tilfældige bevægelsesmønstre.

Vi søger et åbent fremtidsperspektiv, som kan føre til en dybere forståelse af dansen i dens mange forskellige former, og hvor vi hver især kan finde udtryk - ikke kun for vores danseglæde - men for en glæde ved selve livet, og forhåbentlig også derved give vores tilskuere et løft og større velvære.

Jenny Dunmow

Copyright © 2001-2022 Template Stiftelsen.